- Views 0
- Likes 0
- پیش خوانی:
اولین مرحله ی مطالعه صحیح، پیش خوانی می باشد که معمولا اکثر دانش آموزان آن را انجام نمی دهند.
خیلی ساده این روش یعنی، شمامطالب درسی رو یکبار روزنامه وار بخوانید.
مسلما موقع خواندن به صورت روزنامه وار نه استرسی برای یادگیری دارید ونه می خواهید مطالب را حفظ کنید.
پیشخوانی هم یعنی یه نگاه کلی بیندازید تا فقط دستتان بیاید تیترها در مورد چه هستند؟عکسها ونمودارها چه شکلی هستند؟ قرار است چه چیزاهایی یاد بگیرید؟ و حدودا خواندن آن مطالب چقدر از وقت تان را خواهد گرفت ؟!! با این کار اصطلاحا مغزتان را گرم می کنید.
حالا یک کاغذ بزرگ ویک کاغذ کوچک و یه خودکار بردارید و کنار دستتان بگذارید ، کاغذ بزرگ برای یادداشت نکات و خلاصه برداریتان و کاغذ کوچک برای نوشتن تیتر چیزهایی که موقع مطالعه حواستان را پرت میکند.
- خلاصه نویسی:
بعد از خواندن هر قسمت شروع کنید به خلاصه نویسی همان قسمت ، خلاصه نویسی هم روشهای مختلفی دارد تا جایی که می توانید سعی کنید زیر مطالب یا دورشان خط نکشید و های لایت نکنید زیرا این کار حافظه تان را پر می کند و سبب میشود که به صورت کاذب خیال کنید که مطلب را یاد گرفتید.
نوشتن مطالب با دست خط خودتان و داشتن یک جزوه دست نویس از دروس مختلف به جای مرور چند باره ی کتابها،هم در وقتتان صرفه جویی میکند و هم باعث کاهش استرس، افزایش یادگیری وافزایش حافظه می شود.
حتی می توانید کنار مطالبی که می نویسید از علامت هایی مثل (؟ ،! ،تیک) استفاده کنید.
- تامل:
حالا وقت تامل و تمرکز به چیزهایی است که مطالعه شده است ، تا مطالب در ذهنتان طبقه بندی شوند.
- طرح سوال:
در مرحله بعدی، خودتان را جای طراح سوال بگذارید و به این فکر کنید اگه قرار بود شما ازاین قسمت کتاب سوال طرح کنید، چه سوالاتی می توانستید در بیاورید.
- مرور:
مهمترین بخش مطالعه مرور است.
تصور کنید شما یک کتابخانه دارید وهر وقت یه کتاب جدید در بازارمی بینید تهیه می کنید و در این کتابخانه می گذارید اما به مرور زمان که تعداد کتاب ها بیش تر میشود و روی هم قرار می گیرند ،ممکن است فراموششان کنید وگرد وغبار روی آن ها را بپوشاند ، حالا برای اینکه این اتفاق نیفتد ، بهتراست کتابها را بر اساس محتوا واندازه یشان در قفسه های مختلف بچینید و حتی بعد از خواندن هر کتاب یک خلاصه ای از داستان آن برای خودتان نگه دارید که با دیدنش همه ی مطالب کتاب ر ابه خاطر بیاورید ،مرور دقیقا همین کار را انجام می دهد.
در اصل همه مطالبی که شما تا حالا خواندین در بایگانی مغزتان هست ولی نباید بگذارید خاک بخورند ، باید باخلاصه نویسی و مرتب کردن و مرورشان آن ها را تازه نگه دارید و دسترسی به آن ها راساده تر کنید.
مرور شامل ۴ مرحله ست:
مرور اول: یک روز بعد از اولین مطالعه
مرور دوم: یک هفته بعد از اولین مطالعه
مرور سوم: یک ماه بعد از اولین مطالعه
مرور چهارم:چهارماه بعد از اولین مطالعه