- Views 0
- Likes 0
زمین لرزه پدیدهای طبیعی است که عدم آگاهی نسبت به آن سبب بروز مشکلات بسیاری بین جوامع میگردد. یافتههای علمی نشان میدهد که علاوه بر حرکات زمین با سازهها، چگونگی عملکرد انسانها در قبل، هنگام و بعد از وقوع این پدیده طبیعی میتواند بر میزان خسارات ناشی از آن تأثیر بسیاری داشته باشد. در این راستا ایجاد زمینههای مناسب در جهت ارتقاء سطح آگاهی مردم و فرهنگسازی مناسب برای واکنش صحیح در زمان زلزله میتواند بسیار مفید واقع شود. در این بین آموز و مانورهای مداوم و مستمر برای آمادگی این عزیزان در برابر زلزله بعنوان حلقه گم شده در چرخه مدیریت بحران زلزله در کشور اجتنابناپذیر و امری ضروری است.
اهداف مانور
اهداف مانور زلزله و ایمنی عبارتند از:
- کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله بوسیله ارتقاء فرهنگ ایمنی و مقاوم سازی.
- ایجاد آمادگی برای انجام واکنش های صحیح و سریع در برابر زلزله.
- افزایش سطح آگاهی دانش آموزان در مورد زلزله و سایر پدیده های طبیعی.
اهمیت مانور
- بالا بردن مهارت و عکس العمل صحیح:
اجرای مانور میتواند در افزایش سطح مهارت مؤثر باشد. وقتی که عکسالعمل صحیح در برابر زلزله آموزش داده شود، میتوان امیدوار بود که در زمان وقوع زلزله دانشآموزان آنچه را که بصورت درست آموختهاند اجرا نمایند. - افزایش سرعت عمل:
مانور می تواند موجب افزایش سرعت عمل شود، تنها چند بار تمرین لازم است تا سرعت عمل بطور چشمگیری بالا رود، حتّی در افرادی که از نظر حرکت بسیار کند هستند (مانند افراد چاق) اگر تمرین بطور منظّم انجام پذیرد سرعت عمل می تواند بالا رود. - ماندگار بودن آموزشها:
آنچه که دانش آموزان در کتابها می خوانند جنبه تئوری دارد و زمانی که دو مرحله تئوری و عملی با یکدیگر تلفیق می شوند، آموخته های دانش آموزان می تواند بصورت ماندگار باقی بماند. - کاربردی کردن آنچه آموخته اند:
دانش آموزان در چند کتاب از جمله علوم تجربی پنجم ابتدایی در مقاطع مختلف در مورد زلزله و آمادگی در برابر آن مطالبی را آموخته اند.به منظور کاربردی کردن این آموخته ها مانور ابزار مفیدی محسوب می گردد