- Views 0
- Likes 0
خنده دارویی قوی، برای سلامت فیزیکی و روحی می باشد.
خندیدن سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند، درد را کاهش می دهد، هورمون های استرس را کاهش می دهد، باعث ریلکس شدن ماهیچه ها می شود، خشم را مهار می کند و با بهبود دادن عملکرد رگ های خونی و افزایش جریان خون حملات قلبی را کاهش می دهد …..
کودکان صدها بار در روز می خندند، با بزرگ شدن و جدی شدن زندگی تعداد دفعاتی که می خندیم بسیار کم می شود. می توانیم با خندیدن و شوخ طبعی سلامتمان و رابطه هایمان را بهبود دهیم و بدانیم که هیچ چیزی نمی تواند سریع تر از خنده ذهن را به وضعیت تعادل بازگرداند.
در اغلب خانوادهها افکار متفاوت و شوخ طبعانه کودکان جدی گرفته نشده و در برخی مواقع سرکوب میشود، این در حالی است که کودکان با استفاده از تفکری که در علم روانشناسی به تفکر جادویی معروف است، دست به اعمالی متفاوت میزنند.
آنها با این شیوه تفکر با دوستان خیالی خود صحبت میکنند، مهمانی راه انداخته و در بازیهای خود، حرکات و حرفهای عجیب و خنده دار میزنند. در صورتی که این رفتار از سوی والدین و مسئولان آموزشی جدی گرفته نشده و کودکان به خلق دنیای خیالی و دروغگویی و شیطنت متهم شوند، مهارت ارتباط موفق و افزایش خلاقیت در آنها کاهش خواهد یافت. خندیدن کودکان به مسائل بی اهمیت مانند به زمین افتادن یک قاشق طبیعی بوده و برخورد موضع گیرانه بزرگ ترها و سرکوب خندیدن در آنها عوارض بی شماری را در نحوه رشد شخصیتی کودک بر جا خواهد گذاشت
پرورش مهارت شوخ طبعی
کودکان پیش دبستانی، علاقه مند به یافتن موضوعات خنده دار در میان تصاویر و رسم اشکال خنده دار هستند. بچه فیلی که عینک آفتابی زده یا اتومبیلی که چرخهایی به شکل مربع دارد، برای کودکان جالب بوده و رسم چنین تصاویری به افزایش مهارتها و کمک به رشد شناختی کودک میکند. قرار گرفتن کودکان در گروههای همسال مهد کودک یا دبستان، نقش مهمی در توسعه حس شوخ طبعی کودک دارد.
شکلک در آوردن و تکرار لطیفههای ساده، خندیدنهای بی موقع، بزرگنمایی کردن واقعیات، تکرار آنها در موقعیتهای مشابه و برقراری ارتباط با موضوعات دیگر به طوری که مفهوم طنز پیدا کند از ویژگیهای کودکان شوخ طبع در این سنین است. بلند خندیدن والدین با کودک، تعریف کردن قصههای خنده دار، تشویق کودک به خنده و فراهم کردن محیطی فانتزی با چسباندن تصاویر جذاب، اسباب بازی، خواندن شعر و اجرای نمایشهای کمدی برای کودک در توسعه مهارت شوخ طبعی موثر است
. سرکوب حس شوخ طبعی در کودکان سبب بروز این حس به نیرویی انتقادگرو عیب جو در آینده میشود. از طرف دیگر باید توجه داشت خندیدن به اشتباهات کودک، سبب آسیب به عزت نفس و ایجاد استرس بیشتر در کودک میشود. با افزایش حس شوخ طبعی در کودکان و آموزش این مهارت میتوان به کودک کمک کرد تا به خوشحالی درونی دست پیدا کرده و با کسب تجربیات بهتر و آموزش مهارتهای کنترلی، برای ورود به اجتماع و دست یابی به موفقیت آماده شود.