- Views 0
- Likes 0
به منظور تحت انضباط درآوردن آنان، برای توصیف هر نکته به استدلال و منطق تکیه کنید. نوجوانان برای مجادله و مباحثه توانایی زیادی دارند. به همین دلیل تکیه بر استدلال و منطق هنگام مباحثه با آنان برای هدایت افکار و حفظ سلطه و اقتدارشان بسیار مفید و موثر است. لزومی ندارد که استدلال وسیع و عمیق باشد. دلایلی از قبیل”خیلی خطرناک است” یا”برای ما راحت نیست”یا”تکالیف زیادی داری که باید آنها را تمام کنی” کفایت می کند. در واقع او سخن بدون استدلال را “زورگویی”یا”دیکتاتوری”تلقی می کند.
-یقین حاصل کنید که فرزندتان از اصول و مقررات مورد نظر آنها آگاه است؛ این کار به او اجازه نمی دهد که به بهانه”عدم آگاهی ازمقررات”مسئولیت چیزی را نپذیرد و آن را به گردن دیگران نیندازد. از آنجا که نوجوانان برای جر و بحث آمادگی کامل دارند، بهتر است به آنان مجال دهند که با ذکر عبارتی نظیر “نمی دانستم که انتظار دارید این قدر زود خانه باشم” از مباحثه و مجادله با شما خودداری کنند.
-اصول و قواعد را در قالب قرارداد مطرح کنید؛ برای مثال فرزندتان می تواند تا ساعت خاصی بیرون باشد، مشروط به این که مکان و شماره تلفن آنجا را به شما اطلاع دهد و از شما اجازه بگیرد. او می تواند رانندگی کند مشروط به این که بیش از دو نفردر اتومبیلش نباشند و یا صدای رادیو را بلند نکند. این قرارداد که حاوی امتیازات و مسئولیت هایی است باید کاملا روشن بوده و احتمال هرگونه بهانه تراشی و سو استفاده را نفی کند. به هر حال هر دو طرف باید درک کنند که چه معیارهایی مورد انتظار است. گاه لازم است که باید درک کنند که چه معیارهایی مورد انتظار است.گاه لازم است که قرارداد به روشنی به رشته تحریر در آید تا احتمال اختلاف و مشاجره درباره انتظارات و توافق های دو طرف از میان برود.به این ترتیب نوجوان مجال می یابد تا با رعایت این قرار داد مسئولیت پذیری خود را نشان دهد.
و مهمتر از همه این موارد، خودتان الگو باشید.