حتی زمانی که کودکان برای خواندن مطالب بسیار خردسال اند می توانند کتاب را دوست داشته باشند.اگر فرزندی دارید که در مقطع پیش دبستان است و برایش کتاب می خوانید بدانید که او آهنگ، لحن، حالت چهره ی شما و توجهی را که به او می کنید دوست دارد.او کلمات را می شنود و تصاویر را می بیند.
تحقیقات نشان داده است که این ترکیب صمیمی احساسی و رویارویی با کتاب به خردسالان کمک می کند به شما علاقه مند شوند، یاد بگیرند عاشق خواندن باشند و زمانی که به مدرسه می روند به موفقیت دست یابند.در ادامه چند روش می آید که به کمک آن می توانید فرزندتان را در مورد کتاب خواندن به هیجان آورید.
اجازه دهید خود کودک کتابی را که می خواهد بخواند برگزیند.با هم به کتابخانه و یا کتاب فروشی بروید و با گشتن در میان کتاب ها، زمانی تاثیرگذار برای خودتان و فرزندتان خلق کنید وقتی انتخابتان را انجام دادید کل کتاب را بدون مکث برای فرزندتان بخوانید تا او بتواند خط سیر داستان را دنبال کند. سپس کتاب را به شیوه ی حل مشکل بخوانید.از فرزندتان بپرسید: هریک از شخصیت ها وقتی برایش اتفاقی می افتد، چه احساسی دارد؟ سپس بپرسید: تا به حال تو هم احساسی شبیه به این داشته ای؟ اگر برای نشان دادن احساسات شخصیت های داستان توضیحاتی لازم است اجازه دهید کودک به این نکته اشاره کند و به چهره ی خود حالت غم ، خشم یا شادی بدهد.بعد از او بپرسید شخصیت دیگر داستان چگونه می تواند کاری کند که آن شخصیت احساس بهتری داشته باشد.
هرگز لحظات با هم کتاب خواندن را از دست ندهید در عوض اجازه دهید این شیوه تکامل یابد حتی زمانی که کودکان بزرگ تر می شوند و خواندن را یاد می گیرند.به عنوان مثال می توانید به نوبت برای هم کتاب بخوانید.
هنگامی که زمانی اختصاص می دهید تا با کودک کتاب بخوانبد به او نشان می دهید که برای خواندن به عنوان یک فعالیت ارزش قائل هستید.استفاده از کتاب برای شروع سریع بحث به شما کمک می کند تا مسائل مهم و اساسی را در مورد یکدیگر بیاموزید.
راه دیگر پرورش علاقه به کتاب خوانی این است که کودکان را تشویق کنید تا از کتاب ها به عنوان تخته پرشی برای خلق داستان های خود استفاده کنند.می توانید با این روش شروع کنید:آنان را راهنمایی کنید پایان های مختلفی برای داستانی که می خوانند خلق کنند.بدین ترتیب باعث می شوید کودک از دیدگاه شخصیت های مختلف به داستان بنگرد.با این کار کودک می تواند به این بیندیشد که اگر او به جای شخصیت داستان بود چه احساسی داشت؟ داستان های عاشقانه ای که دیگران نوشته اند ممکن است الهام بخش کودکان برای نوشتن داستانی شود که به کودک فرصتی می دهد تا افکار و احساساتش را درباره ی آن چه برایش اهمیت دارد سازماندهی کند و اگر خواست داستانش را برای خانواده بخواند.این کار روش مطمینی است برای این که از آن چه در ذهنش میگذرد مطلع شوید.نوشتن داستان به کوک فرصت اندیشیدن درباره ی سازماندهی کردن و بیان دیدگاه هایش را می دهد.