- توانایی شما در مجسم کردن رویاهایتان، یک عامل شتاب دهنده برای آفرینش آن هاست.
شاخه روان شناسی کودک می گوید: نگرش خانواده باید نسبت به حرف هایی که کودک در حیطه خیال پردازی هایش می گوید مثبت باشد و خیال پردازی را یک امر منفی تلقی نکنند.
برخی روان شناسان و خانواده ها معتقدند که خیال پردازی ممکن است منجر به این شود که فرد مسیر صحیح زندگی را طی نکند و همیشه به دنبال رویا پردازی باشد.برخی دیگر از روان شناسان و خانواده ها معتقدند که رویا پردازی و خیال پردازی کمک بسیاری به ذهن در خلق ایده های نو و جدید می کند و خلاقیت فرد را افزایش می دهد.
- هر چه رویاها و خیال پردازی در افراد بیشتر باشد خلاقیت نیز در افراد بیشتر شکل می گیرد و معمولا در تکنیک های افزایش خلاقیت از رویا پردازی نیز استفاده می شود و از فرد خواسته می شود تمام رویاها و اهداف خود را به زبان بیاورد حتی اگر آن فکرها از نظر بسیاری خنده دار و بی معنا باشد.
یکی از تکنیک های افزایش خلاقیت رویا پردازی است. رویا پردازی به شرطی می تواند به افزایش خلاقیت کمک کند که مثبت و جهت دار و رویاها در جهت خلق یک خلاقیت مثبت شکل گرفته باشد.
در برخی خانواده ها والدین درک درستی از نحوه برخورد با خیال پردازی های کودکان ندارند و با دید تمسخر آمیز با کودک خیال پرداز رفتار می کنند، برخی والدین با یک دید منفی با این موضوع برخورد می کنند و به جای هدایت رویاها در مسیر رشد و افزایش خلاقیت کودک، او را از خیال پردازی منع می کنند.
اگر خیال پردازی در جنبه های مختلف مثبت صورت گیرد می تواند موثر واقع شود، معمولا خیال پردازی ها زمانی به سمت توهم زایی می روند که فرد کمبودهای عاطفی داشته باشد.
کودک باید در حیطه های اجتماعی، عاطفی، تحصیلی و جسمی رشد مناسبی داشته باشند و اگر کودک در یکی از این موارد با مشکل روبرو شود و کمبودهایی را احساس کند به دلیل این ضعف، خیال پردازی می کند.
والدین می توانند از این خیال پردازی های کودک پی به نقاط ضعف او ببرند؛ درصورتی که خیال پردازی جنبه رشدی داشت آن را برطرف کنند و اگر نشان از کمبودهای عاطفی کودک می داد، با برنامه ریزی آن را جبران کنند.
نگرش والدین نسبت به خیال پردازی کودک باید مثبت شود و خیال پردازی را یک امر منفی تلقی نکنند، خیال پردازی می تواند به خصوص اگر خیال پردازی های شغلی باشد منجر به پیشرفت های شغلی شود، بنابراین والدین باید بسترهایی که کودک برای خیال پردازی نیاز دارد را فراهم کنند.
- توصیه می شود که والدین با دقت در خیال پردازی های کودک خود در حین بازی ها،با قصه گویی برای کودک به او اطلاعاتی در جهت یادگیری مسایل اجتماعی، عمومی ….بدهند. زیرا بهترین یادگیری در دوران کودکی در بازیها و قصه صورت می پذیرد.
خیال پردازی های شغلی یکی از بهترین راه ها برای آموزه های اجتماعی کودکان است . کودکانی که در طی خیال پردازی های غنی شده توسط اطرافیان با روابط اجتماعی ،مشاغل، ارتباطات اجتماعی صحیح آشنایی پیدا می کنند چه در یادگیری دروس در دوران دبستان و چه در روند اجتماعی شدنشان بسیار موفق خواهند بود.
پسندیده است پدران و مادران با شناخت بیشتر کودکان خود و راه های بهتر آموزش آنان هر روز گامی درست بسوی تربیت کودکانی سالمتر بردارند.